Duurzaam wonen
Uw woning of bedrijfsruimte is aangesloten op het energiesysteem van Warm Heren van Breda. Voor de levering van warmte en koude gebruiken we een duurzaam en milieuvriendelijk systeem: de warmtepomp. Hiermee kunt u uw woning aangenaam verwarmen wanneer het kouder is en heerlijk verkoelen in de warme zomermaanden. Bovendien beschikt u altijd over warm kraanwater.
Werking
In de zomer wordt koud grondwater gebruikt voor het verkoelen van uw woning. Dit water stroomt door de vloerleidingen en geeft koeling af. Het neemt daarbij de warmte uit uw woning weer op. Het water dat opgewarmd retour komt, wordt opgeslagen in de bodem. In de winterperiode werkt het systeem omgekeerd en wordt het warme grondwater door de leidingen van uw vloeren gepompt om uw woning te verwarmen. Bij een bedrijfsruimte levert InWarmte vaak extra koeling vanuit de warmtepomp. In onze handleiding vindt u een uitgebreide beschrijving over ons energiesysteem.
Welk apparaat staat er in mijn woning?
In uw woning of bedrijfspand is een afleverset geplaatst met een meter voor de registratie van het verbruik van uw warmte en warm tapwater. De gecombineerde vloerverwarming en vloerkoeling van uw woning en de warm tapwaterleidingen in uw woning zijn op deze afleverset aangesloten. In de handleiding afleverset vindt u een uitgebreide beschrijving hoe een afleverset eruit ziet en werkt. Verder leest u daar welke leidingen op de afleverset zijn aangesloten. Ook vindt u in de handleiding een instructie hoe u op de digitale verbruiksmeter bij de afleverset uw verbruik van warmte en warm tapwater kan uitlezen. Verhoogd comfort De afleverset maakt warm tapwater met een temperatuur van ongeveer 60 graden Celsius en een capaciteit van ongeveer 10 liter per minuut. Deze capaciteit komt overeen met CW klasse 5. Wij noemen dit een ‘verhoogd comfort’. Hiervoor betaalt u wel aanvullende vaste kosten. U vindt deze kosten bij onze tarieven. Hecht u geen waarde aan het verhoogde comfort en/of wilt u vaste kosten beperken? Dan kunt u de levering terug laten brengen naar de standaard van 8 liter per minuut.
Eigendom
De warmtemeter en warm tapwater meter in uw woning zijn eigendom van Warm Heren van Breda. Hang of monteer niets op, aan, boven en onder de meters. De plek waar de warmtemeter of warm tapwater meter bevestigd is, moet goed toegankelijk zijn en blijven, voor bijvoorbeeld calamiteiten, storingen of voor inspectie of reparatie door of namens Warm Heren van Breda. Zorg er ook voor dat er geen dingen in de buurt staan die de meters kunnen beschadigen. Wordt er toch iets beschadigd? Neem dan direct contact met ons op.
Binneninstallatie van uw woning, geen eigendom en verantwoordelijkheid van Warm Heren van Breda
De binneninstallatie in uw woning behoort niet tot het eigendom van Warm Heren van Breda. Wel is de binneninstallatie van grote invloed op het functioneren van ons energiesysteem. Daarom hebben we voorwaarden gesteld waaraan de binneninstallatie moet voldoen. U vindt deze voorwaarden op deze site. Via de link verantwoordelijkheden hieronder vindt u informatie over de in uw woning aanwezige vloerverwarming en vloerkoeling en leest u hoe u hier het beste om mee kunt gaan. Ook lichten we beknopt de werking van de kamerthermostaat toe. En geven we informatie over de verschillende soorten vloerafwerking. Wijzigen, uitbreiden of vervangen? In een huis met een aansluiting op ons energiesysteem werkt het installeren, uitbreiden of wijzigen van de (vloer)verwarming o f een (kamer)thermostaat net iets anders dan gebruikelijk. Alle wijzigingen of aanvullingen moeten namelijk voldoen aan onze aansluitvoorwaarden. Wij adviseren u veranderingen aan uw verwarmingsinstallatie te laten uitvoeren door of via Warm Heren van Breda of door een erkend installateur. Die kan namelijk ook de afstelling van uw gehele verwarmingsinstallatie aanpassen aan de verandering. Veranderingen aan de binneninstallatie gaan meestal gepaard met het aftappen van water uit de leidingen. Omdat u niet als enige op het energiesysteem van Warm Heren van Breda bent aangesloten, verzoeken wij u om uw plannen aan ons te melden voordat u iets verandert. Dan weten we dat er geen lekkage is in het systeem en kunnen we een mogelijk probleem bij andere gebruikers voorkomen.